top of page
berlijn-vakantie-1024x683.jpg

BERLIJN

Berlijn is hip! De stad heeft een flinke metamorfose ondergaan sinds de val van de muur. Het chique westen en het grauwe grijze oosten zijn samengesmolten tot één bruisende stad waar je je werkelijk geen moment zult vervelen.

Vluchten

Heenreis

DONDERDAG 21 MAART

BRUSSEL - BERLIJN 09u40 – 11u05

Terugreis

ZONDAG 24 MAART

BERLIJN - BRUSSEL 21u00 – 22u25

PROGRAMMA

DAG 1 

Donderdag 21 maart

Lunch Fernsehturm

Jullie worden aan de luchthaven opgehaald en naar de lunchlocatie gebracht, dit wordt meteen één van de hoogtepunten van deze trip. Nergens in Berlijn kun je op zo’n bijzondere hoogte lunchen als in de Fernsehturm. De tv-toren, die bekend is om zijn fenomenale uitzicht, heeft een uitzichtsplatform op 200 meter hoogte.

2740-Carolus_bus_autocar_begeleide reis_Duitsland_Berlijn_TV Turm 3.jpg

Fietsen door Berlijn

Jullie verkennen in 3 uur tijd de mooiste plekken van de stad op een leuke, efficiënte en veilige manier! Onze enthousiaste gids neemt je mee langs de wereldberoemde highlights en uiteraard ook naar de minder bekende, maar karakteristieke pleinen, gebouwen, parken en kunstwerken.

shutterstock-400634026.jpg

DAG 2

Vrijdag 22 maart

Berlijnse onderwereld

Fuehrungen_Tour_A_Bild_15_Holger_Happel_web.jpg

In de ondergrond van Berlijn bevinden zich naast metrolijnen, metrostations en het riool, ook bunkers, tunnels gegraven door Oost-Berlijners, cellen en zelfs simpele klinieken. Honderden mensen lopen dagelijks langs een groene deur in het metrostation Gesundbrunnen. Wat ze niet weten is dat zich daarachter een labyrint bevindt van authentieke historische ruimtes. De ruimtes worden geïllustreerd met de vele vondsten uit bunkers van voormalige regeringsgebouwen, en andere spullen uit de Tweede Wereldoorlog.

Bedrijfsbezoek & diner

istockphoto-980839552-612x612.jpg

We houden de spanning er dus nog eventjes in en verklappen niet welk bedrijf! We eindigen de dag met een zéér speciaal diner, voormiddag bezoeken we de donkere wereld, in de avond proeven we hem…

DAG 3

Zaterdag 23 maart

Vrije voormiddag

Het nachtleven van Berlijn is wereldberoemd. Je kunt hier uitgaan op veel manieren; er is echt voor ieder wat wils. Of je nu houdt van clubben tot ver nadat de zon alweer op is gekomen of liever tussen de locals een biertje drinkt: in Berlijn kan het allemaal. Daarom voorzien we op zaterdagvoormiddag een vrij moment.

Street Art Tour

Jullie bezoeken de achterbuurten en ontdekken enkele van de nieuwste en beste voorbeelden van street-art, graffiti en muurschilderingen in deze beroemde “hoofdstad van de urban art”. De wandeling van 2 uur omvat een gedetailleerde blik op meer dan 50 lokale en internationale straatkunstenaars en brengt jullie in de “studio's” van lokale kunstenaars.

71312736-Street-art-and-radar-dome-from-the-former-radar-station-on-Teufelsberg-Grunewald-

Private Dinner Cruise

Een boottocht op de Spree voegt een vleugje magie toe aan de avond, vooral als de zon ondergaat en de stad transformeert. Terwijl je ontspant op de comfortabele boot die over de rivier de Spree vaart, krijg je een geweldig uitzicht op het Museumeiland, de TV-toren, de Reichstag, het Bellevue Palace en de Berliner Dom, naast vele andere bezienswaardigheden en attracties. Tegelijkertijd kun je aan boord genieten van een uitgebreid diner.

caption.jpg

DAG 4

Zondag 24 maart

Potsdam en terugvlucht

potsdam-paleis-sanssouci.jpg

Na het ontbijt verlaten we Berlijn en trekken we met de bus naar Potsdam voor een avontuur door de sprookjestuinen, meren en paleizen van de Pruisische koningen, Duitse keizers en Sovjet-commissarissen van Potsdam. De stad ligt op slechts 30 minuten van Berlijn en staat op de Werelderfgoedlijst, en dat is geen klein wonder. Het is niet alleen ongelooflijk pittoresk met veel verzorgde tuinen, standbeelden en waterfonteinen verspreid over honderden groene hectares en verschillende paleizen, maar het bruist ook van een even fascinerende geschiedenis.

Tarieven

Prijs: €1.850 excl. btw p.p. 

Meer informatie over deze netwerkreis

Stuur via onderstaande link een mailtje om je in te schrijven en/of meer informatie aan te vragen over deze netwerkreis. 

bottom of page