top of page

Goede doelen 2023

't Kietelt & Teutenhuis vzw

't Kietelt vzw is een organisatie die zich engageert om verjaardagspakketten te maken voor Limburgse kinderen uit kansarme gezinnen. Deze pakketten geven de ouders van deze gezinnen de mogelijkheid om een feestje te organiseren met 6 vriendjes, pannenkoeken te maken, hun huis te versieren, traktatie voor de klas te voorzien en een nieuw cadeau te geven aan hun jarig kind.

Wij doen dit voor de kinderen in anonimiteit zodat ze er vanuit gaan dat hun ouders hiervoor hebben gezorgd. Ons doel is om deze kinderen meer zelfvertrouwen te geven en de kans op sociale uitsluiting te verkleinen.

Vzw het Teutenhuis is een huis opgericht door ouders van 8 jong volwassenen met een lichte mentale beperking. Ze kunnen er momenteel 5 dagen begeleid wonen en werken. Het is de bedoeling dat ze er in de toekomst 7 op 7 kunnen verblijven.

Goede doel 2022

Tuki vzw

Het doel van TUKI vzw is ervoor te zorgen dat elk kind met een levensbedreigende ziekte de beste mogelijke behandeling kan krijgen in zowel binnen- als buitenland. De behandeling voor een levensbedreigende ziekte an sich is uiterst zwaar voor zowel kind als ouder. TUKI wil dat deze kinderen en hun ouders zich, naast de stress van de ziekte en behandeling, geen zorgen moeten maken over de financiële, emotionele, adminstratieve of praktische aspecten van deze behandeling. Om dit doel te bereiken ondersteunt TUKI de werking van de sociale diensten en behandelende artsen van de Belgische Universitaire ziekenhuizen. TUKI heeft ook als doel de echte pijnpunten objectief te melden bij de bevoegde instanties en de belangen van deze kinderen te verdedigen.

bottom of page