top of page
Nacht in Berlijn

Netwerkreis Berlijn

Ontdek het hippe Berlijn! De stad heeft een flinke metamorfose ondergaan sinds de val van de muur. Het chique westen en het grauwe grijze oosten zijn samengesmolten tot één bruisende stad waar je je werkelijk geen moment zult vervelen!

Het

programma

De vluchten:

  • 21 MAART BRUSSEL - BERLIJN 09u40 - 11u05

  • 24 MAART BERLIJN - BRUSSEL 21u00 - 22u25

Steigenberger.jpg

Hotel

Steigenberger am Kanzleramt

Het 5-sterren Steigenberger Hotel Am Kanzleramt ligt vlak naast de Duitse parlementsgebouwen in Berlijn en op slechts 800 meter van de Brandenburger Tor. Alle kamers van het Steigenberger Hotel Am Kanzleramt zijn voorzien van airconditioning, een minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een flatscreen-tv.

We verblijven hier in tweepersoonskamers op basis van kamer met ontbijt.

21 maart

01

Vlucht & lunch

Berlin Fernsehturm

Jullie worden aan de luchthaven opgehaald en naar de lunchlocatie gebracht, dit wordt meteen één van de hoogtepunten van deze trip. Nergens in Berlijn kun je op zo’n bijzondere hoogte lunchen als in de Fernsehturm. De tv-toren, die bekend is om zijn fenomenale uitzicht, heeft een uitzichtsplatform op 200 meter hoogte.

Uniek aan het restaurant is de draaiende schijf die in een uur rondom zijn as draait. Zo kun je terwijl je zit te lunchen genieten van het uitzicht dat zich aan je voorbij trekt. Je hebt goed zicht op Tempelhof, Unter den Linden en bij helder weer kun je zelfs de Teufelsberg zien.

02

Fietsen door Berlijn

Wist je dat Berlijn misschien wel de meest fietsvriendelijke hoofdstad van Europa is? Niet vreemd dus dat we ervoor kiezen om deze Berlijn fietstour te doen om de wereldberoemde bezienswaardigheden te ontdekken. Je verkent in 3 uur tijd de mooiste plekken van de stad op een leuke, efficiënte en veilige manier!

 

Onze enthousiaste gids neemt je mee langs de wereldberoemde highlights en uiteraard ook naar de minder bekende, maar karakteristieke pleinen, gebouwen, parken en kunstwerken. Hij vertelt de complete historie en tegenwoordige situatie, zodat je in korte tijd alles over deze Duitse wereldstad te weten komt. Natuurlijk mag ook een stop bij de Berlijnse Muur niet ontbreken.

Berlin bike.jpg

22 maart

01

De Berlijnse Onderwereld

Niet alleen bovengronds vind je interessante bezienswaardigheden in Berlijn. In de ondergrond van Berlijn bevinden zich naast metrolijnen, metrostations en het riool, ook bunkers, tunnels gegraven door Oost-Berlijners, cellen en zelfs simpele klinieken. Honderden mensen lopen dagelijks langs een groene deur in het metrostation Gesundbrunnen. Wat ze niet weten is dat zich daarachter een labyrint bevindt van authentieke historische ruimtes.

 

In dit bunkercomplex is het niet moeilijk je voor te stellen hoe vreselijk het geweest moet zijn om in deze nauwe ruimtes opeengepakt te zitten. Met op de achtergrond het zoemen van de beluchtingsinstallatie en het dreunen van de bommenwerpers hoog boven in de lucht. In het Berliner Unterwelten-museum wordt uitgebreid verteld over het leven met de bombardementen en het verblijf in de schuilkelders. De ruimtes worden geïllustreerd met de vele vondsten uit bunkers van voormalige regeringsgebouwen, en andere spullen uit de Tweede Wereldoorlog.

Berliner Unterwelten.jpg

02

Bedrijfsbezoek

We werken momenteel aan een zeer interessant bedrijfsbezoek, details hieromtrent volgen van zodra alles officieel bevestigd is. We houden de spanning er dus nog eventjes in! We eindigen de dag met een zéér speciaal diner, voormiddag bezoeken we de donkere wereld, in de avond proeven we hem…

23 maart

01

Voormiddag vrije tijd

Het nachtleven van Berlijn is wereldberoemd. Je kunt hier uitgaan op veel manieren; er is echt voor ieder wat wils. Of je nu houdt van clubben tot ver nadat de zon alweer op is gekomen of liever tussen de locals een biertje drinkt: in Berlijn kan het allemaal. Daarom voorzien we op zaterdagvoormiddag een vrij moment.

 

Wie tot de vroege ochtend zijn danspasjes heeft bovengehaald kan een beetje bijslapen, wie het wat rustiger heeft gehouden kan in de voormiddag wat gaan shoppen, want Berlijn is ook een échte shoppingstad!

graffiti

02

Streetart tour

Jullie bezoeken de achterbuurten en ontdekken enkele van de nieuwste en beste voorbeelden van street-art, graffiti en muurschilderingen in deze beroemde “hoofdstad van de urban art”.

De wandeling van 2 uur omvat een gedetailleerde blik op meer dan 50 lokale en internationale straatkunstenaars en brengt jullie in de “studio's” van lokale kunstenaars.

03

Private dinner cruise

Een boottocht op de Spree voegt een vleugje magie toe aan de avond, vooral als de zon ondergaat en de stad transformeert. Terwijl je ontspant op de comfortabele boot die over de rivier de Spree vaart, krijg je een geweldig uitzicht op het Museumeiland, de TV-toren, de Reichstag, het Bellevue Palace en de Berliner Dom, naast vele andere bezienswaardigheden en attracties. Tegelijkertijd kun je aan boord genieten van een uitgebreid diner.

Spree by nikght.jpg

24 maart

01

Potsdam & terugvlucht

Potsdam tower.jpg
Potsdam stairs.jpg
Potsdam 3.jpg
Potsdam 4.jpg

Na het ontbijt verlaten we Berlijn en trekken we met de bus naar Potsdam voor een avontuur door de sprookjestuinen, meren en paleizen van de Pruisische koningen, Duitse keizers en Sovjet-commissarissen van Potsdam. De stad ligt op slechts 30 minuten van Berlijn en staat op de Werelderfgoedlijst, en dat is geen klein wonder. Het is niet alleen ongelooflijk pittoresk met veel verzorgde tuinen, standbeelden en waterfonteinen verspreid over honderden groene hectares en verschillende paleizen, maar het bruist ook van een even fascinerende geschiedenis.

 

Je bezoekt de landhuisresidentie van de laatste keizer van Duitsland, Wilhelm II, die door Churchill, Truman en Stalin werd gebruikt tijdens de Conferentie van Potsdam. Ontdek de gesprekken die het lot van het Europa van de Koude Oorlog voor de komende halve eeuw bezegelden. Rijd door de Nederlandse wijk, opgebouwd door de beruchte 'Soldier King', bekend om de gigantische mannen die hij verzamelde voor zijn militaire regimenten. Ga verder naar het prachtige Sancoussi-paleis van Frederik de Grote en bekijk zijn laatste rustplaats.

 

Ontdek de verboden stad die tot 1994 door de Sovjet-geheime dienst werd gebruikt, de ruïnes van een KGB-gevangenis en de Glienick-brug, die door de CIA en de KGB werd gebruikt voor spionageruil, waaronder U2 Spy Plane-piloot Gary Powers. Bekijk het gigantische Nieuwe Paleis, met meer dan 200 kamers en 400 beelden, gebouwd om het einde van de Zevenjarige Oorlog te vieren, waarin Pruisen Oostenrijk verdreef uit zijn eeuwenlange rol als dominante macht in Duitse aangelegenheden. Bekijk de Romeinse baden, het Chinese theehuis en meer.

 

Maar het is niet allemaal geschiedenis. Je hebt verfrissing nodig; dus we zullen halverwege een fantastische lokale Biergarten bezoeken voor een lunch en een koud drankje! Proost! Na de lunch vatten we het tweede deel van de rondleiding aan om af te sluiten met een zoetigheid en een drankje alvorens we naar de luchthaven vertrekken. Hier kunnen jullie op eigen kracht nog een hapje eten alvorens de terugvlucht naar Brussel vertrekt.

Meer info &
inschrijvingen

Meer informatie of inschrijven voor deze leuke reis? 

bottom of page